Niveau

De meeste spelers bij badmintonvereniging Poona Ede spelen badminton op recreatief niveau. Dat wil zeggen dat de wedstrijden wel ergens om gaan, maar ontspanning, gezelligheid en sportiviteit staan voorop. Als club met een recreatief karakter nemen we niet deel aan de competities van de Nederlandse Badminton Bond en je kunt dus geen competitiewedstrijden spelen.

Nieuwe leden die bij ons willen komen spelen moeten er rekening mee houden dat er geen trainingen zijn. Wel zijn er altijd andere spelers die bereid zijn om aanwijzingen te geven en je te helpen om het spel onder de knie te krijgen. Als je enige aanleg hebt, lukt het doorgaans wel om aan te haken bij het gemiddelde niveau binnen onze club.

Een leeftijdsindicatie kennen we niet: iedere volwassene is welkom. We spelen in beginsel alleen maar dubbelpartijen: herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Het indelen van de partijen gaat in onderling overleg en we werken dus niet met een systeem waarbij je een label moet ophangen om jezelf in te delen in een partij. Dus kom een keer langs en speel mee!